Internetul este unul dintre putinele lucruri din Romania care merg bine. Avem conexiuni rapide, Wi-Fi-ul este omniprezent, smartphone-urile si tabletele domina piata. La 8 milioane de utilizatori (din 22), inseamna ca un roman din trei foloseste Internetul. Iar prima sa oprire, in 90% din cazuri, este Google, cel mai cunoscut si mai puternic motor de cautare, locul unde romanii cauta si gasesc produse si servicii. Iata de ce SEO este un subiect mai important decat oricand. Fara o optimizare buna pentru motoarele de cautare, afacerea ta pierde o sansa uriasa de a face bani pe o piata in plina dezvoltare. Mai mult decat atat, se condamna la disparitie.
Dar, SEO intra in categoria "nu incerca asa ceva acasa", pentru ca nu iti va iesi. Google isi schimba periodic algoritmul de clasare a site-urilor - aceasta este natura bestiei. Se impune deci o monitorizare atenta - nu doar a site-ului tau, ci si a website-urilor concurente. Si asta pentru ca atunci cand tu urci - cineva coboara, si invers. Internetul nu se dezvolta aleatoriu - ci are o dinamica ce scapa neinitiatilor, dar este sesizata si speculata de profesionistii in web design si promovare site Google.
Optimizare SEO

Ceea ce lipsea pe o piata saturata de aplicatii SEO (pentru tehnicieni) era insa o unealta pentru ceilalti profesionisti SEO, de la antreprenori la managerii de brand si marketing, care nu au un profil tehnic. Lor le este dedicat SEO monitor App, "primul tool de SEO pentru manageri", asa cum il descriu creatorii aplicatiei. Cu ajutorul acestui software, managerii isi vor face o idee mai buna despre impactul SEO asupra afacerii lor, isi vor putea gestiona strategia pentru motoarele de cautare, iar pe baza datelor furnizate vor dobandi noi oportunitati de promovare.

Intelege, descopera, administreaza

SEO monitor App este construita pe 3 componente: Understand, Discover si Manage, care promit sa revolutioneze industria SEO. Cu prima, vei intelege efectul motoarelor de cautare asupra afacerii tale. Cea de-a doua iti va facilita accesul la cele mai mari oportunitati de crestere in Google si nu numai. In fine, prin a treia iti vei administra strategia SEO si ii vei urmari evolutia.

1. Understand

Un capitol la care SEO monitor App bate Google Analytics, pentru ca iti arata si comenzile / conversiile influentate de traficul organic, nu doar cele operate imediat dupa ce vizitatorii au cautat un cuvant-cheie in Google si ti-au descoperit website-ul. Este o informatie vitala, prin care managerii afla cat de mult i-a ajutat vizibilitatea in Google sa fie descoperiti, dar si ca website-ul lor sa fie revizitat, si cate comenzi directe si indirecte a influentat cautarea organica.

2. Discover

A doua componenta este menita sa permita userilor identificarea celor mai importante oportunitati SEO, pentru o strategie personalizata. Acestia vor invata cum sa influenteze rezultatele SEO, ce cuvinte cheie sunt cele mai indicate pentru profilul afacerii lor, cum sa atraga vanzari, totul intarit cu cifre si statistici pertinente. In acest sens, aplicatia introduce 3 indici noi pentru industria SEO:
  • Indicatorul de dificultate, calculat automat pentru multitudinea de cuvinte cheie si extrem de usor de inteles si comparat
  • Indicatorul de previziuni vanzari. SEO necesita timp si rabdare pentru a functiona, insa odata ce o face, se plateste singur, generand rezultate fara efort suplimentar. Acest indice estimeaza rezultatele pe care un website le va obtine odata ajuns in topul Google pentru un cuvant cheie, luand in calcul traficul, rata de conversie si costul mediu al fiecarui cuvant cheie
  • Indicatorul de oportunitate, care sugereaza cea mai buna cale de urmat pentru a avea rezultate financiare. SEO monitor App va oferi mai multe sugestii de cuvinte cheie ideale pentru promovare Google, in baza datelor din Analytics si AdWords

3. Manage

Ultima componenta a aplicatiei promite sa revolutioneze gestiunea si controlul campaniilor SEO, prin gruparea cuvintelor cheie in functie de produse, caracteristici si avantaje competitive. Cand un cuvant cheie ajunge in top, el atrage si alte cuvinte din acelasi grup semantic. De aceea, aplicatia ofera indici dedicati, broad keywords si broad traffic, ce explica felul in care evolutia cuvintelor din grup a mai influentat alte X cuvinte cheie, generatoare la randul lor de Y vizite. Pana acum, acest efect secundar era ignorat.

Cand apare si cum o pot obtine?

Seo monitor AppPotrivit dezvoltatorilor, SEO monitor App este momentan in probe, urmand sa fie disponibila publicului larg din iunie 2013, atat pe plan national cat si international. Cei interesati de produs se pot inscrie pe seomonitor.com, urmand sa fie notificati in momentul lansarii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
SUS